Bestel jouw zomermenu voor de week van 22 augustus

Lekker eten, dat doe je deze zomer samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw zomermenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via deze link, en je krijgt er van ons meteen al één van de recepten gratis bij. Smakelijk!

Het favoriete recept van de Goed Gevoel-redactie:

Provençaalse Kippenfricandon met ratatouille en wilde rijst voor twee personen:

  • 350 gram kippengehakt
  • 1 builtje wilde rijst
  • 1/2 augbergine, in blokjes
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie, naar wens
  • 40 gram paneermeel
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • peper & zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar.
  2. Maak ondertussen het gehaktbroodje. Snijd de ajuin fijn, hak de peterselie en pers de knoflook. Neem een grote kom en meng het kippengehakt met de helft van de ajuin, look en peterselie. Kruid naar smaak met Provençaalse kruiden, peper & zout. Meng alles goed door met de handen en vorm een broodje (maximum 6 cm hoog). Wentel in de paneermeel. Leg in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Bak 25 - 30 minuten in het midden van de oven.
  3. Bereid ondertussen de saus. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Snij de aubergine in stukjes. Stoof de andere helft van de ajuin, look, paprika en aubergine in een scheutje olijfolie. Voeg kookvocht van de rijst en tomatenpuree toe. Kruid naar smaak met Provençaalse kruiden, peper & zout.
  4. Serveer sneetjes kippenfricandeau met ratatouille en wilde rijst. Werk af met peterselie.

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Pittige thaise gehaktballetjes met wokgroenten en boekweitnoedels
  2. Spinazie-couscoussalade met gekruide kip en fetakaas
  3. Saltimbocca van vis met pasta pomodoro
  4. Rösti met champignons, tomaat en een geitenkaassausje

Het Plat du Jour-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Provençaalse kippenfricandon met ratatouille en wilde rijst
  2. Pasta met gerookte zalm in kruidenkaas-saus en spinazie
  3. Varkensmignonette met prinsessenbonen, aardappelen en mosterdsaus

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 18 augustus, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.