Bestel nu je zomermenu voor de week van 26 september

doorValérie Wautersop 14/09/2016

Lekker eten, dat doe je deze zomer samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw zomermenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via deze link, en je krijgt er van ons meteen al één van de recepten gratis bij. Smakelijk!

Het favoriete recept van de Goed Gevoel-redactie:

Opgevulde paprika à la nasi goreng voor twee personen:

  • 1 builtje witte rijst
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 2 rode paprika's
  • 1/2 prei
  • 3/4 wortel
  • 1/2 ajuin
  • 60 gram veldsla
  • 1 knoflookteentje
  • 70 gram maïs uit blik
  • 2 eieren
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 el nasi goreng kruiden
  • olijfolie
  • peper & zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst gaar in 8 minuten en bewaar enkele eetlepels van het kookvocht.
  2. Snij het preiwit, wortel (eerst raspen) en ui in grote stukken en mix fijn in een blender (of hak fijn met een mes). Snij de paprika’s in de helft doormidden en ontpit.
  3. Pers de look en verwarm een grote pot/wokpan met olijfolie. Bak het spek goudbruin. Voeg de look toe en roerbak gedurende 1 minuut. Voeg hierbij de gemixte groenten en roerbak voor 5 minuten. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de rijst toe als het geheel te droog is. Voeg de tomatenpuree, rijst en nasi goreng kruiden toe. Meng alles goed door elkaar en roerbak nog 2 à 3 minuten. Meng er de maïs door en kruid met peper en zout. Vul nu de paprika’s op met deze mengeling.
  4. Leg de paprika′s naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bak 15 à 20 minuten op 200°C in de oven. Bak intussen de spiegeleieren en kruid met peper en zout. Serveer de eieren bij de opgevulde paprika’s met de veldsla.

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Gemarineerde runderbrochette met wilde rijst en opgevulde tomaat
  2. Schelvis met een korstje van hazelnoten, knolselderpuree en prei-roomsaus
  3. Kip gewikkeld in spek met een salade van broccoli, veenbessen en fetakaas
  4. Veggie bolognese met champignons en linzen

Het Easy Dinner-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Opgevulde paprika à la nasi goreng
  2. Courgettebootjes met kalkoenlapjes, mozzarella en pasta
  3. Fish & chips met komkommer-tomatensalade en tartaarsaus

Spatelset

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 22 september, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.