Bestel nu jouw zomermenu

Lekker eten, dat doe je deze zomer samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw zomermenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via deze link, en je krijgt er van ons meteen al één van de recepten gratis bij. Smakelijk!

Het favoriete recept van de Goed Gevoel-redactie:

Koolvis met een kruidenkorstje, broccoli, volkoren rijst & saus voor twee personen:

  • 300 gram koolvisfilet
  • 1 builtje zilvervliesrijst
  • 1/2 broccoli
  • 125 gram trostomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bakje tuinkers
  • bieslook, naar wens
  • bladpeterselie, naar wens
  • sap en zeste van 1/2 citroen
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 1/2 blokje visbouillon
  • 2 el boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat water koken voor de rijst met de bouillon en kook de rijst gaar in 20 minuten.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de ajuin in fijne ringen en pers de knoflook.
  3. Schik de visfilet en de ajuin in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, citroensap en peper.
  4. Hak de verse kruiden (bieslook, tuinkers, bladpeterselie) en meng met de helft van de knoflook, rasp van citroen, de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Beleg de visfilet met de kruidenmengeling en besprenkel met extra olijfolie. Voeg in de ovenschotel nog enkele schijfjes citroen, takjes kerstomaat en een klontje boter toe. Bak de visschotel (afhankelijk van de dikte van de visfilet) gaar in +/- 15 minuten. Vooral niet te lang bakken want de vis moet van binnen mooi glazig blijven.
  5. Stoof ondertussen de broccoli voor 6-8 minuten aan in een scheutje olijfolie met resterende knoflook. Voeg wat kookvocht van de rijst toe indien er geen vocht meer aanwezig is.
  6. Serveer de vis met broccoli en volkoren rijst.

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Kalkoenlapje met knolselderfrietjes en champignonsaté
  2. Schelvishaasje met kruidenkorstje, prinsessenbonen en tomatencoulis
  3. Laagjesschotel met gehakt, courgette en geitenkaas
  4. Frittata met paprika, andijvie en lente-ui

Het Plat du Jour-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Gegrilde steak met champignonsaus, rucola en amandine patatjes
  2. Gepaneerde kalkoenhaasjes met een puree van courgette, wortel & aardappel
  3. Koolvis met een kruidenkorstje, broccoli, volkoren rijst & saus

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 11 augustus, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.