Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Bewuster eten wordt kinderspel dankzij deze app

doorKristina Rybouchkinaop 09/03/2017, laatst bijgewerkt op 02/03/2017

Wil je graag wat gezondere voeding in huis halen, maar heb je geen zin om etiketten te staan uitpluizen in de supermarkt? Of heb je pas ontdekt dat je een voedselintolerantie hebt en moet je voortaan een rits ingrediënten bannen? De app SmartWithFood schiet je te hulp.

Inkopen doen is tegenwoordig geen sinecure. Je zou bij elk rek haast overvallen worden door keuzestress. Welk van die tientallen soorten koekjes smaakt het beste? Welke dip zouden je gasten het liefste lusten? Als je bovendien ook nog gezond wil eten of speciale diëtaire voorschriften moet volgen, is het hek helemaal van de dam. Welke fruitsap bevat de minste toegevoegde suikers? Zitten er echt dierlijke ingrediënten in chips? Waar vind je voorverpakt brood zonder gluten? Voor je het goed en wel beseft ben je een uur kwijt met etiketten lezen, en in het slechtste geval heb je toch nog een E-nummertje over het hoofd gezien.

Wij zijn dus een grote fan van SmartWithFood. De app doet al dat vervelende opzoekwerk gewoon in jouw plaats. Eerst maak je een profiel aan voor jezelf en de leden van je gezin. Dan hoef je maar de barcodes van de producten die je in je kar wil leggen in te scannen. De app vertelt je meteen of er 'verbonden' ingrediënten in zitten! Bovendien kan je een lijst met alternatieven opvragen, zodat je gemakkelijk een geschikte keuze krijgt voorgeschoteld. Handig!

Meer info vind je op www.smartwithfood.com.