Foodie Files: Cheesecake tegen de winterblues! Frisse citroentaart met bosvruchten

doorValérie Wautersop 01/12/2017, laatst bijgewerkt op 21/11/2017

In een koude en gure winter is vrolijk en happy door het leven gaan net een tikkeltje moeilijker. Behalve wanneer je deze heerlijke cheesecake op tafel tovert! Ine en Michiel van Let's Hygge bedachten een recept dat zowel zoetekauwen (bosbessen!) als zuurtjeslovers (citroen!) doet kirren van plezier. Verorber hem gezellig samen voor een extra portie antiwinterblues-warmte. Ga voor het volledige recept naar: www.foodiefiles.be.

Dit heb je nodig:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 250 gr platte kaas, romig
  • 2 eieren
  • bosbessenconfituur

    Voor de lemon curd (die moet in de taart):
  • 2 citroenen
  • 150 gr boter
  • 2 eieren
  • 125 g witte suiker

Zo ga je aan de slag:

1. Rol het vel of bladerdeeg uit in een bakvorm van +/- 25 cm. Prik er enkele gaatjes in en bak blind voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal de vorm uit de oven en laat even afkoelen.
2. Pers twee citroenen uit en verwarm het sap samen met 150 gram boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is. Klop ondertussen met een garde in een kom twee eieren met 125 gram witte suiker lobbig. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op een laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken.
3. Doe de platte kaas in een kom en meng de lemon curd eronderdoor. Klop twee eieren los en voeg het mengsel bij de platte kaas en curd. Meng er ook de blauwe bessen onder. Neem de afgekoelde bodem er terug bij en besmeer met (versgemaakte) bosbessenconfituur. Werk af met het plattekaasmengsel.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 180°C en bak voor +/- 35 minuten.