Combineer oliebol met appelflap en je krijgt dit hemelse dessert

doorValérie Wautersop 28/02/2019

Oliebollen zijn heerlijk (en nu het carnaval is, zijn ze ook overal) en appelflappen ook. Dus waarom niet oliebollen met appelvulling maken? Één plus één is in dit geval écht drie.

Dit heb je nodig voor 4 à 6 personen:

1 appel, in blokjes
200 ml melk
1 zakje vanillesuiker
10 g gist
250 g bloem, gezeefd
2 eieren
1 tl zout
frituurolie

Zo ga je aan de slag:

1. Warm de melk samen met de vanillesuiker op tot lauwwarm. Haal van het vuur en roer er de gist door.
2. Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg de melk toe.
3. Splits de eieren. Voeg de dooiers toe aan het beslag. Meng de appelblokjes er ook onder. Klop het wit op tot schuim en meng voorzichtig onder het beslag.
4. Voeg als laatste het zout toe en meng nog kort even door elkaar. Leg een propere keukenhanddoek over het beslag en laat een halfuurtje op een warme plek staan.
5. Verhit ondertussen de frituurolie tot 180°C.
6. Schep, met een ijsschepper, een 4-tal bolletjes in het hete vet en bak in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal uit het vet en laat even uitlekken. Bak zo al het deeg op.