Comfortfood met een zonnige toets. Sandra Bekkari maakt chili sin carne met quinoa
Maart is traditioneel de maand waarin winter en lente haasje-over spelen, ook in de keuken: de ene dag snak je nog naar comfortfood, de volgende dag wil je lente op je bord. De oplossing? In ons maartnummer vind je vijf gezellige gerechten met een lichte lentetoets. Dat voor chili sin carne met quinoa vind je hieronder.

Ingrediënten:
• 1 blik rode bonen (200 g)
• 1 blik maïs (200g)
• 2 rode puntpaprika’s
• 4 trostomaten
• 400 ml passata
• 1 rode ui
• 1 teentje knoflook
• 1 chilipeper
• 2 el olijfolie
• peper en zout
Voor erbij:
• 200 g quinoa
• 400 ml groentebouillon
• 2 el pistachenootjes
• 2 kl gedroogde uitjes
• handvol verse bladpeterselie of koriander
• 4 el Griekse yoghurt
Bereiding:
1. Pel de knoflook en snipper fijn. Pel de rode ui en snij in stukjes. Snij de rode puntpaprika’s in ringen en de tomaten in stukjes. Snij de chilipeper fijn.
2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de fijngesnipperde knoflook, rode ui , chilipeper en puntpaprika toe. Stoof alles goed aan.
3. Laat de mais en de rode bonen uitlekken en voeg toe aan het stoofpotje.
4. Voeg de tomatenblokjes en de passata toe en laat alles stoven. Breng op smaak met peper en zout.
5. Kook de quinoa gaar in de groentebouillon. Hak de bladpeterselie of koriander en de pistachenootjes fijn.
6. Lepel de chili sin carne in de borden. Lepel er de quinoa bij. Lepel er wat Griekse yoghurt bij. Werk af met de pistachenootjes, gedroogde uitjes en de bladpeterselie.