Creatief met quinoa? Pimp je pittige groentecurry met cheesy quinoaballetjes

doorValérie Wautersop 16/04/2018

Verrassend koken met een vreemd ingrediënt als quinoa, het is niet zo simpel. Of dat dénk jij. Nochtans kan je best makkelijk out of the box koken met de Zuid-Amerikaanse zaadjes. Dat bewijzen deze vegetarische quinoaballetjes, afgewerkt met een groentecurry die barst van de smaak. Niet voor de hand liggend, wél voortreffelijk.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Voor de balletjes:
200 g bioquinoa
150 g biologische erwtjes, diepgevroren
125 g mozzarella, klein gesneden
1 ei
1 el platte peterselie, gehakt
4 el bloem
olijfolie
peper en zout

Voor de curry:
2 el currypoeder
2 sjalotten, gesnipperd
1 dl room
3,5 dl groentebouillon
1/2 bloemkool, in roosjes
200 g biologische bladspinazie, diepgevroren
2 el platte peterselie, gehakt
olijfolie
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de sjalotten glazig.
Voeg de bloemkool, de spinazie en het currypoerder toe en roer alles goed om.
Schenk er de bouillon en de room bij, kruid met peper en zout. Laat de saus 20 minuten sudderen. Roer er af en toe even in.
3. Giet de quinoa af en laat wat afkoelen. Blancheer de erwtjes in licht gezouten water.
Doe ze, samen met de helft van de quinoa, de bloem, het ei, de peterselie, de mozzarella en peper en zout in
een keukenrobot en mix tot een pasta.
4. Doe de pasta in een kom en meng er de rest van de quinoa onder. Rol met natte handen balletjes
van het mengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
5. Leg de balletjes in de currysaus en laat nog 5 minuten pruttelen. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.