Daarom zou je meer pure chocolade moeten eten

doorNele Annemansop 18/03/2017

Niet gedacht dat jouw zoete zonde nog beter kon smaken? Think again, want jouw guilty pleasure doet wonderen voor je algemene gezondheid. Wij zetten de heerlijke voordelen van pure chocolade even voor je op een rijtje.

Je humeur
• Fenylethylamine is een neurotransmitter die ook stroomt bij verliefdheid.
• Serotonine is een natuurlijke antidipstof en stimuleert de aanmaak van endorfinen, die je blij en tevreden maken.
• Tryptofaan zorgt voor een kwalitatieve slaap en een geluksgevoel.
• De opiaten in chocolade werken pijnstillend en geven je een up.

Je brein
Het regelmatig nuttigen van zwarte (+70 %) chocolade bevordert het geheugen. Je concentratieboog wordt langer en je reactievermogen sneller. Uit onderzoek bleek dat zeventigers met milde geheugenproblemen na een paar weken flavonoïderijke drank (+70 % cacao) te drinken een beter en sneller werkend brein en geheugen kregen.

Je spieren en botten
• Magnesium: zit in cacao en hebben we nodig voor de gezondheid van ons volledige bewegingssysteem. In het westen hebben we er vaak een tekort aan.
• Calcium: honderd gram chocolade levert je twintig tot veertig procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium, wat je nodig hebt voor de opbouw en onderhoud van je beenderen en gebit.
• In chocolade zitten meer antioxidanten dan in de meeste fruitsoorten of groene thee.Antioxidanten gaan de celbeschadiging van vrije radicalen tegen.

Je hart en vaten
• Bij vrouwen zou twee keer per week honderd gram chocolade het risico op een hartaanval met twintig procent verlagen.
• Je bloed stroomt beter en je vaten ontsteken minder.
• De kalium in chocolade verlaagt je bloeddruk.
• Het mineraal zwavel in chocolade helpt je lever ontgiften.
• Het mineraal ijzer is belangrijk voor de gezondheid van je bloed.
• Theobromine in cacao stimuleert je centrale zenuwstelsel.

Je tanden
Theobromine is beter én gezonder dan fluoride tegen tandbederf, het elimineert ook streptokokmutanten in de mond.

Je huid
Bij regelmatige inname van cacao wordt je huid zachter en beschermt die zich beter tegen uv-licht. Daarenboven verdubbelt twee uur na de inname van cacao de hoeveelheid zuurstof in je bloed, wat goed is tegen rimpels.

Je lichaam
• Onlangs werd ontdekt dat zwarte chocolade helpt om vetten af te breken.
• Met chocoladedrank heb je een betere uithouding dan met sportdrankjes.

Je libido
• Een Italiaanse universiteit heeft ontdekt dat vrouwen die dagelijks chocolade eten een hogere seksdrive hebben.
• Op zwarte chocolade zuigen heeft in onze hersenen hetzelfde effect als passioneel kussen!