De beste smaken van Azië zitten in deze heerlijk frisse maaltijdsoep

doorValérie Wautersop 10/01/2019

Pittig en smaakvol koken kunnen ze in Azië als de beste. Wij kijken gretig af en maken een fris soepje met gember, curry, kokos en koriander. Doe er wat kip en spaghetti bij en je slurpt van een volwaardige maaltijd.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

250 g spaghetti
400 g kipfilets, in reepjes gesneden
3 cm verse gember
2 el currypoeder
800 g wokmix
800 ml heet water
1 1/2 kippenbouillonblokje
400 ml kokosmelk
1 limoen
handvol koriander
zonnebloemolie
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water. Bak de kippenreepjes goudbruin in olie. Rasp er de gember bij, voeg het currypoeder toe, kruid met peper en zout en roerbak 2 minuten mee. Doe er de wokmix bij en schep alles goed om.
2. Los het bouillonblokje op in het hete water. Giet samen met de kokosmelk in de pan. Laat 5 minuten pruttelen. Breng de soep op smaak met wat limoensap.
3. Verdeel de spaghetti over de borden, schep er de soep bij en werk af met de koriander. Serveer met extra partjes limoen.