De meest hartverwarmende herfststoemp maak je zo

doorValérie Wautersop 08/10/2018

Savooikool is vanaf deze maand opnieuw op haar lekkerst en is dan ook het gedroomde ingrediënt voor een stevige, smaakvolle stoemp. Komt goed uit, want tijdens de herfstmaanden is zo'n pittige stamppot de allerbeste comfortfood.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 kg bloemige aardappelen
1 ui, gesnipperd
400 g savooikool, in reepjes
250 g gerookte spekreepjes
150 ml warme melk
30 g boter
2 el zure room
peper en zout
50 g pijnboompitten

Zo ga je aan de slag:

1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep uit de pan. Bak de spekblokjes in de pan goudbruin. Voeg de ui toe en bak even mee.
2. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af en stamp ze, samen met de melk en de boter, tot puree. Roer er de zure room en de savooikool onder en kruid met peper en zout.
3. Schep de spekjes door de stamppot. Verdeel over de borden en werk af met de pijnboompitten.