De perfecte lichte lentelunch! Fris komkommer-preisoepje gepimpt met gerookte zalm
Hoe meer de lente in het land is, hoe meer zin je krijgt om door het leven te huppelen. En dan geldt ook: hoe lichter de lunch, hoe liever. Een soepje is altijd een gezonde optie, maak ze met komkommer en prei voor een écht fris brouwsel en werk af met reepjes gerookte zalm voor een verrassingetje hier en daar.

Dit heb je nodig voor 4 personen:
200 g aardappelen, geschild, in stukken
1,5 komkommer, in stukken
1 preistengel, in ringen
1 ui, gesnipperd
4 kippenbouillonblokjes
2 dl room
2 el platte peterselie, gehakt
100 g gerookte zalm, in reepjes
olijfolie
peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de ui glazig. Voeg de prei, komkommer en
aardappelen toe en bak 2 minuten mee.
2. Giet er zoveel water bij tot alle groenten onder staan. Doe er de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat 30 minuten pruttelen.
3. Voeg de helft van de room toe en mix de soep glad. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
4. Schep de soep in borden en werk af met de gerookte zalm, peterselie en een scheutje extra room.