Deze gevulde mediterraanse paprika's doen je in warmere oorden wanen

doorValérie Wautersop 10/12/2018

Geen tijd of geld voor een tripje richting Griekenland? Dan komt Griekenland naar jou, in de vorm van deze puntpaprika's gevuld met Griekse gyros, yoghurt en fetakaas. Wedden dat je het instant een tikkeltje warmer krijgt?

Dit heb je nodig voor 4 personen:

500 g kippengyros
150 g basmatirijst
2 tomaten, in blokjes
4 puntpaprika's
2 el peterselie, fijngehakt
2 el koriander, fijngehakt
100 g feta
4 el yoghurt op Griekse wijze
2 el walnoten, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de puntpaprika’s in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschotel. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 5 minuten in de oven.
2. Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven gaar in licht gezouten water. Bak de kippengyros in olijfolie goudbruin en gaar. Schep er de rijst, de tomatenblokjes, de walnoten, de peterselie en de koriander onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
3. Vul de paprika’s rijkelijk met het gyrosmengsel, brokkel er de fetakaas over en zet nog eens 5 minuten onder de grill.
4. Kruid de yoghurt met peper en zout en serveer bij de gevulde paprika's.