Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze gezonde appeltaart maak je zonder suiker en boter

doorValérie Wautersop 23/01/2017

Zin in taart, maar wil je toch een beetje op de lijn letten? Dan is deze taart dé oplossing! In deze appeltaart zit geen suiker en geen boter. De zoete accenten kan je terugvinden in de stukjes appel, de rozijnen en de abrikozenconfituur.

Dit heb je nodig:

  • 300 g bloem
  • 150 ml maisolie
  • 6 gedroogde abrikozen, fijngesneden of gemixt
  • 2,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 4 appels, in blokjes
  • 2 el citroensap
  • zeste van 1/2 citroen
  • 35 g rozijnen
  • 2 el abrikozenconfituur
  • boter

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Week de rozijnen 5 minuten in warm water.
Stap 2: Meng de bloem, de olie, de abrikozen, het bakpoeder en het zout door elkaar en kneed tot een glad deeg. Voeg wat water toe als het deeg te droog is. Meng in een andere kom de stukjes appel, het citroensap, de citroenrasp en de rozijnen door elkaar.
Stap 3: Beboter een springvorm en bekleed met bakpapier. Doe er het deeg in en bedek de hele bakvorm en de randen met het deeg. Vul de vorm met het appelmengsel. Verwarm de confituur in de microgolfoven. Besmeer er de bovenkant van de appeltjes mee.
Zet de taart 50 minuten in de oven.