Deze kruidige haute burger met lam bezorgt je een culinair orgasme

doorValérie Wautersop 11/04/2019

Een gewone burger is al heerlijke comfortfood. Maar boost die burger met lamsvlees, extra kruiden en verse, pittige coleslaw en bam: je kirt de hele maaltijd van plezier.

Voor 4 personen:

500 g lamsfilet, in blokjes
2 rode uien, in ringen
bosje munt
handvol basilicumblaadjes
300 g witte kool(of spitskool), fijngesneden
2 grote wortelen, in julienne
2 el krulpeterselie, fijngehakt
200 g gegrilde paprika uit bokaal, in blokjes
2 el Parmigiano Reggiano, geraspt
1 tl mosterd
½ tl honing
200 ml zure room
8 hamburgerbroodjes
olijfolie
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Bak de rode uien glazig in olijfolie. Schep de gegrilde paprika samen met de ui, het lamsvlees, de helft van de munt en de Parmigiano Reggiano in een blender. Mix fijn. Kruid met peper en zout. Maak met vochtige handen 8 kleine burgers van het mengsel. Zet 30 minuten koel.
2. Voeg de basilicum, de overige munt, de mosterd, de honing en de zure room samen en mix glad. Kruid met peper en zout en zet koel.
3. Doe de kool en de wortelen in een kom, voeg de krulpeterselie en de dressing toe en schep alles goed om.
4. Bak de lamsburgers in olijfolie goudbruin. Snijd de broodjes open en beleg met de coleslaw en de burgers. Serveer meteen.