Dit gezonde Instagramontbijt met fairtrade bananen maak je in een wip zelf

doorValérie Wautersop 04/04/2019

Ah, de mangobowl. Proeft als de zomer en is goed voor je lijf. En met fairtrade bananen in de mix, denk je ook aan het milieu. Lidl verkoopt als enige retailer in België enkel nog fairtrade bananen: hoera! Wedden dat ze die mangobowl dubbel zo lekker doen smaken?

Voor 4 personen:

2 mango’s, in blokjes
2 bananen, in blokjes
180 ml melk
70 g pecannoten, grofgehakt
200 g havermout
2 el rozijnen
2 el honing
200 g frambozen, vers of diepgevroren
1 el fijne suiker
2 el zonnebloemolie

Zo ga je aan de slag:

1. Stop 2/3de van de mangoblokjes en bananenblokjes in een plastic zakje en vries in.
2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie met de honing op een laag vuur. Giet bij de havermout, voeg de pecannoten toe en schep goed om. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.
3. Verwarm de frambozen met de suiker en roer tot deze is opgelost.
4. Doe het bevroren fruit samen met de melk in een blender en mix glad. Verdeel over 4 kommen en werk af met de resterende mangoblokjes, rozijnen, de frambozencoulis, extra frambozen en de krokante havermout.