Dit is het geheim voor een verse burger die ook gezond is

doorValérie Wautersop 21/01/2019

Een lekkere burger hoeft geen vettige hap te zijn. Met rode biet, linzen en havermout creëer je een vitaminebom waar je helemaal van opkikkert na een workout of zware werkdag. Zeker als je hem afwerkt met avocado en volkorenbroodjes. Yum!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

200 g voorgekookte rode bieten
400 g linzen (uit blik)
200 g havermoutvlokken
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 eieren
handvol basilicumblaadjes
4 volkorenbroodjes/pistolets
1 avocado, in plakjes
200 g feta, in plakjes
1 zakje veldsla
2 el olijfolie
1/2 tl cayennepeper
zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de rode bieten klein. Doe de bieten samen met de ui, de look, de linzen, het basilicum, de eieren en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa. Roer er de havermoutvlokken door, kruid met de cayennepeper en het zout en laat 30 minuten rusten.
2. Maak met vochtige handen 4 balletjes van het mengsel. Verwarm een scheut olijfolie in een pan leg er de balletjes in en druk ze plat met een spatel. Bak de burgers aan beide kanten licht bruin.
3. Snijd de broodjes open. Beleg ze met wat veldsla, de bietenburger, plakjes avocado, plakjes feta en opnieuw wat veldsla. Druppel er olijfolie over en sluit de burgers. Serveer meteen.