Dit luilekkere avondmaal met filet mignon en veel veggies bereid je snel in één pan

doorValérie Wautersop 06/05/2019

Het is maandag en je hebt het druk, maar wil wel van een heerlijk avondmaal genieten? Komt goed uit dan dat je dit bordje filet mignon met groenten snel in één pan kan bereiden. Cheers, op je zorgeloze avond!

Voor 4 personen:

4 stuks filet mignon, in blokjes gesneden.
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, geperst
200 g witte champignons, in vier gesneden
1/2 courgette
200 g sperziebonen
1 el verse tijmblaadjes
2 el peterselie, fijngehakt
200 ml rode wijn
400 ml runderbouillon (1 blokje runderbouillon + 400 ml heet water)
200 ml kookroom
olijfolie
boter
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Maak de sperzieboontjes schoon en halveer ze. Snijd de courgette in reepjes van 3 op 1 cm. Bak de champignons goudbruin in boter en tot al het vocht verdwenen is. Voeg de ui en de look bij de champignons en bak glazig. Voeg de boontjes, de courgettereepjes en de tijm toe en bak 2 minuten verder. Kruid met peper en zout. Schep alles uit de pan.
2. Kruid het vlees met peper en zout. Giet een scheutje olijfolie in de pan en smelt er een klontje boter bij. Bak de filet mignons 5 minuten langs elke kant. Haal uit de pan.
3. Blus de pan met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij en laat tot 2/3de verdampen. Voeg de room toe en laat lichtjes indikken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
4. Leg de groenten en het vlees in de saus en laat nog even doorwarmen. Werk af met de peterselie.

Serveertip: Lekker met puree of gebakken krieltjes.