Dit zijn de lekkerste smaken voor een zelfgemaakt waterijsje (en zo maak je het)

doorLaurane Berkeinop 12/06/2018

Wanneer het zonnetje komt piepen, weet je dat het waterijsjestijd is. En zeg nu zelf: wat is er lekkerder dan een zelfgemaakt ijsje?

Wat je zeker nodig hebt wanneer je waterijsjes gaat maken, is een vormpje om ze in in te vriezen. Op internet vind je verschillende -goedkope- plastieken vormpjes, maar als je er geen geld aan wilt uitgeven kan je ook altijd zelf plastic potjes recycleren. En om het waterijsje moeiteloos te kunnen verorberen, schaf je je best ook houten stokjes aan om in het ijsje te prikken.

1. Suikervrij aardbeien waterijsje

Dit heb je nodig voor acht personen:

- 250 gram verse aardbeien

- 150 ml koud water

Zo maak je het:

1. Doe de kroontjes van de aardbeien en snij ze in stukken.

2. Doe de aardbeien samen met het water in de blender, en blend erop los.

3. Giet het mengsel -wanneer het goed vloeibaar is- in de vormpjes, en plaats de ijsjes een hele nacht in de diepvries.

Extra: zijn deze ijsjes een beetje te sober voor jou? Voeg er -naar voorkeur- chocolade aan toe!

Wat heb je nodig:

-250 gram chocolade (pure of melk, de keuze is aan jou!)

Zo maak je het:

1. Smelt de chocolade (bij voorkeur au bain-marie), en laat het mengsel vervolgens afkoelen.

2. Haal de waterijsjes uit de diepvries en dep ze in de chocoladesaus. Omdat de ijsjes koud zijn, zal de chocolade direct rond het waterijsje stollen. Geniet!

2. Suikervrij mango-passievrucht waterijsje

Dit heb je nodig voor acht personen:

- 3 passievruchten

- 3 mango’s

- 150 ml koud water

Zo maak je het:

1. Snij de rijpe mango in stukken.

2. Doe het sap van de passievrucht, de stukken mango en het water in de blender, en blend erop los.

3. Giet het mengsel -wanneer het goed vloeibaar is- in de vormpjes, en plaats de ijsjes een hele nacht in de diepvries.

3. Suikervrij watermeloen-ananas waterijsje

Dit heb je nodig voor acht personen:

- ½ watermeloen

- ½ ananas

- sap van de meloen en ananas

Zo maak je het:

1. Snij de watermeloen en de ananas in fijne stukjes.

2. Doe de stukjes fruit in de blender, samen met het sap van de ananas en meloen.

3. Voeg nog wat koud water toe indien het mengsel niet vloeibaar genoeg is.

4. Giet het mengsel in de vormpjes, en plaats de ijsjes een hele nacht in de diepvries.