Een slaatje voor een feestbuffet? Hier is een lekkere winterse versie!

doorValérie Wautersop 26/12/2016

Spruiten op een nieuwjaarsfeestje? Why not! Deze frisse wintersalade met noten en gedroogde veenbessen schittert ook op een feestbuffet.

Dit heb je nodig:

  • 500 g spruiten, gehalveerd
  • 3 takjes tijm
  • 400 g butternutpompoen, in blokjes
  • 80 g pecannoten
  • 80 g gedroogde veenbessen
  • 3 el honing
  • 100 g spinazie, in reepjes
  • olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en bestrijk met olijfolie.
Stap 2: Hussel de gehalveerde spruitjes met enkele eetlepels olijfolie en de tijm en kruid met peper en zout. Leg ze aan één kant van een ovenschaal.
Stap 3: Hussel de pompoenblokjes met enkele eetlepels olijfolie en de honing en kruid met peper en zout. Leg ze aan de andere kant van de ovenschaal en zet de groenten 20 tot 25 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.
Stap 4: Meng de spinazie, pecannoten en de veenbessen onder de geroosterde groenten. Voorzie een kommetje salade per persoon.
Tip: Ook lekker met verbrokkelde geitenkaas.