Foodie Files: Griekse ovenschotel boordvol groenten
De veggie lifestyle is niet gemakkelijk: gevarieerd eten en genoeg vleesvervangers voorzien vergt veel nadenk- en voorbereidingswerk. Dus het mag al eens nul moeite kosten. Werp aubergines, kerstomaatjes en andere lekkere groenten in een ovenschotel, kruid af, et voilà: een heerlijk voedzaam, Grieks topgerecht. Ga voor het volledige recept naar: www.foodiefiles.be.

Dit heb je nodig:
- 1 aubergine, in de lengte gehalveerd, dan in plakken van een cm
- 2 kleine courgettes, in plakken van 1 cm
- 4 grote tomaten, in dunne plakjes
- 250 g kerstomaatjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 750 g aardappelen, in schijven van 0,5 cm
- 0,5 l tomatenpassata
- 2 el oregano fijngehakt
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
- olijfolie
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°.
Stap 2: Vul de ovenschaal met alle groenten, begin met de aardappelen, daarop de courgettes, tomaten, rode ui, knoflook, oregano en peterselie. Strooi tussen elke laag wat zout en peper en giet er de passata over. Besluit met de plakken aubergine. Druppel wat olijfolie over de groenten en zet de schotel in de oven.
Stap 3: Haal de schotel na 30 minuten uit de oven, verdeel de kerstomaatjes tussen de aubergine en zet nog 10 minuten in de oven.