Foodie Files: Haute dog met paprika-mayonaise van Coolinary

doorValérie Wautersop 16/06/2017

Blogger Yves van Coolinary schotelt ons deze week een heerlijk recept voor.

Dit heb je nodig:

  • 2 lamsmerguez
  • 2 plakjes parmaham
  • 40 g hummus
  • veldsla
  • 30 g Parmigiano Reggiano
  • 2 walnotenbroodjes
  • 1 gegrilde paprika
  • 1 teentje look
  • 1 lente-ui
  • 150 ml mayonaise
  • cayennepeper
  • zout

Zo ga je aan de slag:

1. Bak de ham krokant op de barbecue en dep eventueel vet af met keukenpapier. Grill de worstjes op de barbecue. Snij de walnotenbroodjes voor ¾ open en verwarm kort op de BBQ. (Tip: leg de broodjes met de snede naar beneden.)
2. Mix de gegrilde paprika met de mayonaise, wat zout en een snufje cayennepeper. Pers een teentje look en voeg bij het mengsel. Mix nu goed door tot je een glad sausje krijgt.
3. Smeer de hummus op de broodjes en verdeel de veldsla er over. Leg een gegrilde lamsmerguez tussen de broodjes. Verkuimel de krokante ham en strooi tussen de haute dogs, samen met wat Parmigiano Reggiano. Smeer ook een laagje van de paprikamayonaise en strooi de gesnipperde lente-ui tussen het broodje.