Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Foodie Files: Klaar in een wip en toch lekker pittig: pasta met tomaten, olijven en spek van Tomate Cerise

doorValérie Wautersop 04/08/2017

Samen met blogster Sophie van Tomate-Cerise doen we deze maand aan culinaire uitbuiting van tomaten. Natúúrlijk begeven we ons dan richting pastahemel, in dit geval met deze heerlijke creatie met tomaten, olijven en pancetta. Amper voorbereidingswerk, klaar in vijftien minuutjes en toch een gerecht met va-va-voom: we like! Ga voor het volledige recept naar: www.foodiefiles.be.

Dit heb je nodig:

  • 350 g tomatenpassata
  • enkele zwarte olijven, in plakjes
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g pijnboompitten
  • 50 g grana padano
  • 500 g penne
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 5 cl rode wijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Hou opzij.
Stap 2: Bak de knoflook een minuutje aan in wat olijfolie en voeg de spekblokjes toe. Voeg, wanneer de spekblokjes bijna gaar is, de passata toe. Spoel het brikje met wat rode wijn (of water) en meng bij de saus. Breng op smaak met peper, zout en oregano en laat pruttelen.
Stap 3: Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4: Meng de pasta in de saus. Voeg de pijnboompitten en olijven toe.
Stap 5: Serveer met vers geraspte grana padano.