Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Foodie Files: Quiche deluxe! Verwen jezelf met deze tarte tatin met witloof en honing

doorValérie Wautersop 27/10/2017

Lang leve quiche, want je kunt ze op zó veel verschillende manieren bereiden, met zó veel verschillende ingrediënten... En je hebt ook een beetje het gevoel dat je taart eet. Win-win! Onze nieuwe favoriet is deze rijkelijke tarte tatin. Witloof, honing en geitenkaas zijn het bitterzoete droomtrio van dienst dat deze taart tot een herfstige verwennerij transformeert. La quiche, c'est chic!

Dit heb je nodig:

  • 6 stronkjes witloof
  • 1 pak bladerdeeg
  • 30 g vloeibare honing
  • 50 g boter
  • Tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de witloof in de lengte in twee.
  2. Verwarm de helft van de boter samen met een scheutje olijfolie, leg er de witloof in en laat 20 à 25 minuten bakken en kleuren op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing toe en meng.
  3. Plaats het witloof dicht op elkaar en met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal. Bestrooi met tijm en bedek met het bladerdeeg.
  4. Druk het deeg aan tussen de witloof, en tussen de groente en de rand van de schaal. Zet een halfuurtje in de oven.
  5. Draai de taart om op een bord, zonder je te verbranden. Bestrooi met verse tijm en serveer samen met een frisse groene salade.