Foodie Files: Rauwe lasagne van The Healthy Ever After

doorValérie Wautersop 26/05/2017

Dit heb je nodig:

1 courgette
50g bladspinazie
8 walnoten
50g zongedroogde tomaten
1 à 2 verse grote tomaten
1 rode ui
1 basilicumplantje
Tijm & peterselie
100g cashewnoten
Parmigiano reggiano
50ml room
1/2de citroen
3 teentjes look
Olijfolie
Peper & zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Snijd de courgette in flinterdunne schijfjes. Leg ze in een kom, doordrenk ze met een goede scheut olijfolie en meng ze door elkaar. Voeg peper, zout en tijm toe en laat even weken.
  2. Week de cashewnoten gedurende 30min in water, zeef en leg ze in de blender. Voeg 30g Parmegiano, het citroensap van 1/2de citroen, een teentje look, wat peterselie, verse tijm, peper en zout toe. (Je hoeft hier niet alle kruiden te gebruiken. Je kan er hier naar believen aan toevoegen of weglaten, wat je het liefst eet.) Voeg er tot slot nog een scheut olijfolie aan toe zodanig dat de textuur wat zachter wordt. Mixen maar!
  3. Maak met de blender een tapenade van 2/3de van de basilicumblaadjes, walnoten, jonge bladspinazie, een teentje look, een halve versnipperde rode ui, 75ml room, peper en zout.
  4. Schik alles in fijne laagjes bovenop elkaar, te beginnen met de courgettes. Smeer naar keuze twee verschillende tapenades per laag (parmegiano, basilicum of tomaten). Dek telkens af met een laagje courgettes. Eindig met een extra laag van courgettes en wat tomatensaus en basilicumtapenade. Dek nogmaals af met het laatste laagje courgettes. Garneer eventueel met wat extra geraspte parmegiano of een blaadje basilicum.