Foodie Files: Rodebietensoep met zalm, koriander en zure room van Elisa kookt

doorValérie Wautersop 30/06/2017

Deze week deelt Elisa van Elisa kookt haar recept voor rodebietensoep met zalm met ons. Lekker!

Dit heb je nodig:

  • 1/2 appel
  • 1 wortel
  • 1 stengel groene selder
  • 1/2 ui
  • 500 g voorgekookte rode bieten
  • 2 takjes koriander
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • 2 el zure room
  • 1 groentebouillonblokje
  • 0,6 l water
  • olijfolie
  • peper & zout

Zo ga je aan de slag:

- Snij de rode biet, appel, wortel, selder en ui fijn.
- Stoof de ui in een kookpot met wat olijfolie. Voeg de appel, wortel en selder toe en laat aanstoven. Doe ook de rode biet bij de groenten.
- Giet nu het water in de kookpot bij de groenten en doe er het bouillonblokje bij. Laat het hele mengsel gedurende 20 min zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de zalm in reepjes.
- Mix de soep.
- Giet de soep in kommetjes en werk af met peper en zout, een lepel zure room, een paar reepjes gerookte zalm en enkele blaadjes koriander.