Foodie Files: Rodebietensoep met zalm, koriander en zure room van Elisa kookt
Deze week deelt Elisa van Elisa kookt haar recept voor rodebietensoep met zalm met ons. Lekker!

Dit heb je nodig:
- 1/2 appel
- 1 wortel
- 1 stengel groene selder
- 1/2 ui
- 500 g voorgekookte rode bieten
- 2 takjes koriander
- 2 sneetjes gerookte zalm
- 2 el zure room
- 1 groentebouillonblokje
- 0,6 l water
- olijfolie
- peper & zout
Zo ga je aan de slag:
- Snij de rode biet, appel, wortel, selder en ui fijn.
- Stoof de ui in een kookpot met wat olijfolie. Voeg de appel, wortel en selder toe en laat aanstoven. Doe ook de rode biet bij de groenten.
- Giet nu het water in de kookpot bij de groenten en doe er het bouillonblokje bij. Laat het hele mengsel gedurende 20 min zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de zalm in reepjes.
- Mix de soep.
- Giet de soep in kommetjes en werk af met peper en zout, een lepel zure room, een paar reepjes gerookte zalm en enkele blaadjes koriander.
Keuze van de redactie