Foodie Files: Smashed potatoes van Coolinary

doorValérie Wautersop 23/06/2017

Blogger Yves van Coolinary schotelt ons deze week weer een heerlijk recept voor.

Dit heb je nodig:

  • 6 voorgekookte aardappelen (vastkokend)
  • 100g Parmigiano Reggiano
  • 3 plakjes parmaham
  • 100g zure room
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Peper

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de parmaham in fijne reepjes.
2. Plet de voorgekookte aardappelen voorzichtig met een lepel. Leg een laagje aluminiumfolie uit, vouw dubbel en besmeer met een laagje olijfolie. Leg de aardappelen op de ingevette aluminiumfolie.
3. Kruid de aardappelen met peper, strooi er de reepjes parmaham over en rasp er wat Parmigiano Reggiano over.
4. Grill de aardappelen op de BBQ gedurende 5 minuten bij een temperatuur van +/- 180°C.
5. Strijk een lepeltje zure room op elke aardappel en werk af met gesnipperde bieslook.