Foodie Files: Stevig soepje voor bourgondische keukenklunzen (én vegans) met zoete aardappel
Niet veel tijd, weinig keukenskills, maar wel veel honger? Gooi dan wat zoete aardappel de soeppot in. Resultaat: een stevig, kleurrijk en extra smeuïg soepje met een hoge voedingswaarde. Extra tip: laat gewoon de kippenbouillon achterwege om de soep tot een veganistische verwennerij te transformeren. Ga voor het volledige recept naar: www.foodiefiles.be.

Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 kg zoete aardappelen
- 4 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- currypoeder
- paprikapoeder
- water
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 groentebouillonblokje
- 50 g cashewnoten
- olijfolie
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Pel en snijd de rode uien in halve ringen. Stoof de ui en de knoflook aan in een bodempje olijfolie in een kookpot. Kruid met curry- en paprikapoeder. Doe er de zoete aardappel bij en laat enkele minuten met de rest meestoven.
3. Overgiet met water tot ongeveer 2 cm boven de groenten. Doe er de bouillonblokjes bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 40 minuten koken.
4. Mix de soep glad. Werk af met gehakte cashewnoten.