Getest: de soepmaker van Domo (+ win)

doorVeerle Maesop 10/02/2018

Niks lekkerder op koude winterdagen dan een kom dampende, verse soep. En supergezond op de koop toe. ‘Geen tijd’ hoeft voortaan trouwens ook geen excuus meer te zijn, want de soepmaker van Domo belooft de klus in amper 20 minuten voor je te klaren. Wij deden de test.

Het toestel: De nieuwe soepmaker van Domo heeft een roestvrij stalen kan met een capaciteit van 1, 7 liter, goed voor zes grote of acht kleine kommen soep. Het enige wat je moet doen is de groenten wassen en snijden, water en bouillon toevoegen en op het ledscherm het gewenste programma kiezen: smooth voor gladde soep, chunky voor soep met stukjes, juice voor sapjes of blend/clean voor smoothies of velouté. Koken, roeren en mixen doet het toestel vervolgens volledig autonoom om je twintig minuten later met een piepsignaal duidelijk te maken dat de soep klaar is.

De test: Een pot verse soep klaarmaken vind ik zonder twijfel een van de makkelijkste ‘opdrachten’ in de keuken, maar eerlijk is eerlijk, zeker op drukke werkdagen komt dat er maar zelden van en ben ik al lang blij als ik een gezonde hoofdmaaltijd op tafel kan toveren. De belofte dat ik enkel nog de groenten moet snijden en dat de soepmaker de rest van het werk doet, klinkt me dan ook als muziek in de oren.

Een eerste experiment – de erwtensoep uit het bijgeleverde receptenboekje – is meteen een schot in de roos. Wanneer het toestel aan het mixen slaat, maakt het weliswaar behoorlijk wat lawaai maar de erwtensoep die ik amper twintig minuten later met de handige kan rechtstreeks in de soepkommen giet is heerlijk smeuïg en perfect van smaak. En ook de pompoensoep, die ik nog diezelfde dag bereid – een voorraadje soep in de diepvries komt altijd van pas – is een voltreffer. Mooi meegenomen: het toestel is niet alleen handig in gebruik maar ook supermakkelijk schoon te maken. Wij zijn fan!

 

De soepmaker van Domo (€ 89,95) is verkrijbaar bij de betere elektro- en huishoudspeciaalzaak. Meer info op www.domo-elektro.be.

 

Win!

Wij mogen drie Domo Soepmakers weggeven. Wil jij kans maken op een exemplaar? Neem dan snel deel aan onderstaande wedstrijd.

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy – en cookieverklaring aangepast. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy –en cookieverklaring gelezen te hebben.