Recept van de dag: Gevulde puntpaprika's met couscous, zongedroogde tomaat en geitenkaas

doorValérie Wautersop 13/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 587 kcal

Dit heb je nodig:

  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g rozijnen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 3 puntpaprika's
  • 1 el ras el hanout
  • 10 g krulpeterselie
  • 30 g pistachenoten
  • 110 g zachte geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous en de rozijnen in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 7 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
2. Pers de knoflook. Rasp de courgette met een grove rasp. Snij de zongedroogde tomaten in blokjes. Halveer de puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en schik hierop de halve puntpaprika's.
3. Meng de geraspte courgette, geperste knoflook, de zongedroogde tomaten en de ras el hanout met de couscous. Kruid met peper en zout. Vul hier de puntpaprika's mee op. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 5 minuten verder bakken.
4. Hak de peterselie fijn en de pistachenootjes grof. Verbrokkel de geitenkaas. Serveer de gebakken puntpaprika's met de fijngehakte peterselie, de pistachenootjes en de geitenkaas erover gestrooid.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 8 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 15 augustus middags 12 u. Levering op maandag 19 augustus. Bestellen kan via deze link.