Gevulde tomaten op z’n Grieks
Geef je tomaten een mediterraanse make-over met dit recept!

Dit heb je nodig:
8 grote vleestomaten
200 g rijst
250 g varkens-kalfsgehakt
100 g feta
2 el platte peterselie, gehakt
1 blokje runderbouillon
1 el gedroogde oregano
2 el gehakte verse munt
peper en zout
olijfolie
Zo ga je aan de slag:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het kapje van de bovenkant van de tomaten af. Bewaar het kapje. Hol de tomaten
uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees. Bestrooi de tomaten binnenin met wat peper, zout en oregano. Zet de tomaten 5 minuten omgekeerd op een stukje keukenrol.
Stap 2: Kook de rijst gaar. Bak de ui in wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg het tomatenvruchtvlees toe en laat 5 minuten sudderen. Doe er het bouillonblokje, de rijst, de peterselie, munt en feta bij en kruid met peper & zout.
Stap 3: Vul de tomaten met de vulling, schik ze in een ovenschaal, doe het kapje erop en zet 20 minuten in de oven.