Gezond en goedkoop: de budgetvriendelijke ovenschaaltjes met bloemkool en ei van Sandra Bekkari
Een hele week een gezond avondmaal op tafel, voor zo’n vijf euro per persoon? Natuurlijk kan dat. Sandra Bekkari bedacht vijf heerlijk verse gerechten: elk om een andere reden budgetvriendelijk, maar toch allemaal even licht, lekker en gezond! Hier delen we alvast een eerste recept.

Ingrediënten:
- 4 grote boerenkoolbladeren
- 1 teentje knoflook
- 200 g champignons of bospaddenstoelen
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- snuifje za’atar
- 4 eitjes
- eventueel: volkorenbrood
Bereidingswijze:
- Spoel de groene kool en snijd in stukken. Pel de knoflook en snipper fijn. Stoof de knoflook samen met de groene kool en de paddenstoelen aan in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en za’atar.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de groentemengeling in 4 vuurvaste ovenschaaltjes. Maak een kuiltje in het midden en breek er een eitje in. Zet de schaaltjes zo’n 10 minuten in de oven.
- Haal de ovenschaaltjes uit de oven en serveer onmiddellijk met eventueel wat volkorenbrood erbij.
Meer overheerlijke recepten vind je in ons januarinummer, nu in de winkel!