Gezonde chocoladekoekjes zonder suiker maar met bakken smaak: dit is het geheim

doorValérie Wautersop 23/09/2019

Halleluja: van deze koekjes mag je zo veel eten als je wil. Geen suiker, wel een beetje honing en veel pompoen (ja, echt) zorgen voor zoetigheid. En de chocolade is de nieuwe 'Way to Go'-chocolade van Lidl: 100% Fairtrade en 100% traceerbaar. Bye bye schuldgevoel!

Voor +/- 10 koekjes:

200 g flespompoen (butternut), geschild en in blokjes
80 g bloem
50 g havervlokken
2 tl bakpoeder
1 el zonnebloemolie
4 gedroogde dadels, fijngehakt
1 el honing
40 g pecannoten, grof gehakt
50 g pure chocolade, grof gehakt

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de blokjes pompoen gaar in kokend water. Giet af en stamp tot een fijne puree. Laat volledig afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe alle overige ingrediënten en de pompoenpuree, behalve de noten en de chocolade, in een mengkom en kneed tot een glad deeg. Voeg nog wat havervlokken toe als het deeg nog te nat is.
3. Maak bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Druk een beetje plat. Druk er de noten en chocolade zachtjes in en zet 20 minuten in de oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.