Goed voornemen om gezond te eten? Deze magere kip piccata met frisse couscoussalade is een prima begin

doorValérie Wautersop 01/01/2018, laatst bijgewerkt op 18/12/2017

Ongetwijfeld start ook jij het nieuwe jaar met goede voornemens. Is gezond(er) eten daar eentje van? Dan hebben wij een gerechtje voor je dat je zéker aan je receptenboek voor 2018 kan toevoegen. Italiaanse kip piccata is een frisse bereiding met citroen en kappertjes, aangevuld met een couscoussalade die dankzij spinazie en granaatappelpitjes voor een voedzame toets zorgt. Happy - of nee, healthy new year!

Dit heb je nodig voor 4 personen:
Voor de couscous :

  • 300 g couscous
  • 300 ml kippenbouillon
  • peper en zout
  • 4 grote handen spinazie
  • 1 granaatappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • klontje boter

    Voor de kip:
  • 400g kipfilet
  • peper en zout
  • bloem
  • klontje boter
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 15 g platte peterselie

Zo ga je aan de slag:

Voor de couscous
Meet de couscous af in een glas of mok, giet in een grote kom en voeg eenzelfde hoeveelheid kokende bouillon toe. Kruid met peper en zout en sluit de kom goed af met doorzichtige huishoudfolie of een bord. Laat 10 minuten wellen.

Was de spinazie en zwier goed droog. Snij de granaatappel doormidden en klop er met een houten lepel, boven een grote kom, de pitjes uit. Zet de pitjes onder water. De bovendrijvende witte stukjes haal je er zo gemakkelijk uit. Giet het water af en laat de pitjes uitlekken.

Versnipper een ui en plet een teentje knoflook tot moes. Verwarm een klontje boter in een kookpot op een middelhoog vuur. Stoof de ui 2 minuten aan en voeg dan de knoflook toe. Stoof 1 minuut verder en voeg de spinazie toe aan de pan. Roerbak 2 à 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Voeg een klontje boter toe aan de couscous en maak met een vork los. Voeg de spinazie en de granaatappelpitjes toe en meng goed dooreen.

Voor de kip

Snij de kipfilets doormidden. Leg ze tussen een vel bakpapier en klop met een vleeshamer of deegrol plat tot ongeveer 5 mm dikte.

Kruid de kip met peper en zout en wentel ze vervolgens door de bloem.

Verhit een klontje boter in een antikleefpan op een middelhoog vuur en bak de kip, in porties en aan beide zijden, in enkele minuten bruin.

Was ondertussen de citroen grondig en snij in plakjes. Hak de platte peterselie grof. Haal de kip uit de pan, houd warm en voeg een nieuw klontje boter toe. Leg de citroenschijfjes in de pan en voeg de kappertjes toe. Laat 2 minuten opwarmen, kruid met peper en zout en werk af met de platte peterselie.

Schenk de saus over de kip en dien op met de couscoussalade.