Groene koffie, dat smaakt

doorNathalie Topsop 27/07/2017

Dat hoef je gelukkig niet letterlijk te nemen, aangezien een Belgisch bedrijf een milieuvriendelijk alternatief bedacht voor de enorme berg koffiecapsules die na het consumeren van onze bakjes troost achterblijven.

Heel wat mensen kunnen niet zonder hun dagelijkse kop koffie. De cijfers zijn er dan ook naar: wereldwijd zouden er jaarlijks zo’n 40 miljard koffiecups verbruikt worden. Die belanden na bewezen diensten gewoon op de afvalberg. Het is geen geheim dat ons bakje troost daarmee een bedreiging voor het milieu betekent. Daarom komt het Belgische Bioco met het ideaal alternatief voor deze capsules op de markt. Vanbinnen bevat de capsule biologische Arabica koffie gebrandt volgens het slow roasting principe; vanbuiten vormen het residu van rietsuiker en suikerbiet de ideale verpakking. Daardoor kan deze capsule perfect mee met het GFT-afval.

De capsules komen uit in 2 varianten, espresso en lungo en zijn verkrijgbaar in de biowinkel of via www.bioco.be. Adviesprijs: € 3,95 voor 10 stuks.