Heerlijk én voedzaam: hartverwarmende vegan wortelcake
Plantaardig koken is makkelijker dan je denkt. Met de vegan gerechten die je in ons maartnummer vindt zet je voedzaam en smaakvol comfortfood op tafel. Vandaag delen we alvast ons recept voor een heerlijke vegan wortelcake.

VOOR 4 TOT 6 PERSONEN - 25 MINUTEN + 55 MINUTEN IN DE OVEN
Ingrediënten:
80 g kastanjemeel (of boekweit) • 200 g bloem • 100 g amandelpoeder • 200 g riet- suiker • 1 tl kaneel • 2 kl gemberpoeder • snuf nootmuskaat • 2 kl bakpoeder • 1 kl baksoda 200 ml zonnebloemolie • 200 ml plantaardige melk• 350 g geraspte wortelen • 80 g walnoten of hazelnoten
Voor de vulling:
80 g vegan roomkaas • 160 g plantaardige boter • 150 g bloemsuiker
Bereidingswijze:
1. Meng kastanjemeel, bloem, amandelpoeder, rietsuiker, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, bakpoeder en baksoda. Meng met de zonnebloemolie, plantaardige melk, geraspte wortelen en noten tot een egaal beslag.
2. Vet 1 grote of 2 kleinere bakvormen en vul ze met het beslag. Zet in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 45-55 minuten of tot de cake gaar is (prik met een mes in het beslag, als het mes er pro- per uit komt is het de cake gaar). Laat afkoelen.
3. Klop voor de vulling de vegan roomkaas, plantaardige boter en bloemsuiker luchtig, bewaar in de koelkast.
4. Snijd de taart overlangs door en vul ze met de plantaardige botercrème. Bewaar de taart in de koelkast.