Heerlijk! Het bananen-yoghurtbrood met dadels van Sandra Bekkari
Het geheime ingrediënt van een gezonde week die op wieltjes loopt? Foodprepping. Daarmee bedoelen we niet dat je op zondag voor een hele week moet koken, wél dat een slimme voorbereiding al een heel verschil kan maken. In ons novembernummer deelt Sandra Bekkari 10 tips en 5 recepten, hier krijg je er daar alvast eentje van!

Ingrediënten:
• 3 rijpe bananen
• 150 g skyr of yoghurt
• 3 eieren
• 140 g speltmeel
• 100 g gemalen havermout
• 50 g walnoten, fijngehakt
• 3 dadels zonder pit, in stukjes
Zo ga je aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de yoghurt, de eieren en 2 bananen in de blender en mix glad.
2. Doe de speltbloem en de havermout bij in de blender en mix glad. Meng er de stukjes walnoten en dadels onder.
3. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Leg bovenop een doormidden gesneden banaan.
4. Bak het bananen-yoghurtbrood ca. 60 minuten in de voorverwarmde oven tot het gaar is.