Heerlijk voor de paasbrunch: de mini bananenbrood-cupcakes van Sandra Bekkari
Een paasbrunch is voor Sandra niet alleen genieten van lekker eten met het hele gezin. Het voelt tegelijk ook als het culinaire startschot van deze lente. En daar hoort elk jaar een kleurrijk buffet bij met gezellige en gezonde brunchgerechten. In Goed Gevoel deelt ze zes klassiekers die niet mogen ontbreken op je paastafel.

Ingrediënten:
• 2 heel rijpe bananen
• 20 ml arachideolie
• 40 g amandelpasta (of andere notenpasta)
• 30 g agavesiroop (of ongeraffineerde rietsuiker of zoetstof naar keuze)
• 1 kl appelciderazijn
• 50 ml plantaardige melk
• 170 g volkoren speltmeel
• 1 kl bakpoeder, 1⁄2 kl baksoda
• 1 kl kaneel, snuf zout
Bereidinswijze:
1. Pel de bananen en plet ze met een vork. Meng met de arachideolie, amandelpasta, agavesiroop, appelciderazijn en een scheutje plantaardige melk en roer goed om. Meng kort met de speltbloem, bakpoeder, baksoda en kaneel tot een egaal beslag.
2. Schep het beslag in de ingevette of met bakpapier bekleedde cupcakevormpjes en zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 minuten.
Je vindt nog andere overheerlijke brunchrecepten van Sandra Bekkari in ons aprinummer. Nu in de winkel!