Heerlijk zomers: de citrussalade met geitenkaas van Sandra Bekkari

doorRedactieop 15/06/2022

Dagje vrij? Verras je liefste of je beste vriendin met een gezonde lunch al fresco. Het elegante picknick-menu dat Sandra Bekkari je voorschotelt is een feestje voor je ogen én je smaakpapillen. En bovendien helemaal pinterestproof.  Hier delen we alvast het recept voor een frisse citrussalade met geitenkaas

Ingrediënten:

• 2 roze pompelmoezen • 2 sinaasappels • 2 handenvol verse rucola • 1 rolletje verse zachte geitenkaas zonder korst • handvol amandelschilfers • 3 takjes verse rozemarijn• 4 el olijfolie • peper en zout

Bereidingswijze:

1. Schil de pompelmoezen en de sinaasappels en snij ze in schijfjes. Schik ze op een bord.

2. Leg er de rucola bij en verkruimel er wat verse geitenkaas over.

3. Rits de blaadjes van de rozemarijn en strooi ze over de salade.

4. Rooster de amandelschilfers in een panne- tje zonder vetstof.

5. Bedruppel de citrussalade met de olijfolie, peper en zout. Strooi er de fijngesnipperde rozemarijn en de geroosterde amandelschilfers over.

Meer heerlijke picknickgerechten vind je in ons julinummer, dat nu in de winkel ligt!