Het beste van twee werelden: deze kruidige tapas gril je op de barbecue

doorValérie Wautersop 13/05/2019

Tapas is heerlijk, barbecue is verrukkelijk. Combineer beide en je krijgt twee kruidige, gegrilde hapjes die je sowieso een foodgasm bezorgen.

Voor 4 personen:

BBQ patatjes met pit:

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl garam masala-kruiden
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 100 ml zure room
  • olijfolie
  • peper en zout

Gegrilde aspergespiesjes met spek en tijm:

  • 8 groene asperges
  • 6 plakjes gerookt spek, in de lengte gehalveerd
  • bosje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el honing
  • 1 tl chili
  • piment-kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

BBQ patatjes
1. Was de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Schep ze om met een scheut olijfolie, het paprikapoeder, garam masala en peterselie en kruid met peper en zout. Laat 30 minuten marineren.
2. Grill de plakjes aardappelen goudbruin en gaar op de barbecue of in de grillpan. Bestrooi na het grillen met cayennepeper. Serveer de pittige patatjes met wat zure room. Bestrooi met de lente-ui.

Asperges
1. Snijd het harde onderste stuk van de asperges weg. Snijd ze in stukken van 3 cm. Pers de look en giet er een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Leg de stukjes asperge in de lookolie en laat 30 minuten marineren.
2. Neem telkens 2 aspergestukken, leg er een takje tijm op en rol er een gehalveerd stukje spek rond. Zet vast met een houten prikker. Maak zo ongeveer 12 hapjes. Besmeer ze rondom met wat honing.
3. Grill de asperges in 15 minuten goudbruin op de barbecue of grillpan. Keer ze regelmatig om. Bestrooi voor het serveren met wat chili piment.