Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Ik ga op reis en ik maak klaar... hartige groentenmuffin met zongedroogde tomaat

doorRedactieop 16/06/2021

Op fietsvakantie, een zonovergoten daguitstap naar het strand of een tripje naar de natuurcamping: bij heerlijk onthaasten hoort ook lekker eten en koken. Maar dan wel een tikje anders dan thuis. Daarom vind je in ons julinummer enkele van Sandra Bekkari's easy-peasy favorieten voor op reis. Wij delen hier alvast 1 recept.

Voor 4 muffins - 10 minuten + 25 minuten baktijd

Ingrediënten

3 eitjes, 3 el halfvolle melk, 2 el amandelpoeder, 2 el volkorenmeel, 1 kl bakpoeder, 3 zongedroogde tomaatjes, 2 takjes rozemarijn. Voor de bakvorm: scheutje olijfolie en 1 el volkorenmeel.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eitjes los, meng er de melk, het amandelpoeder, het volkorenmeel en het bakpoeder onder.

2. Hak de zongedroogde tomaatjes en de rozemarijn fijn (hou eventueel een tomaatje en een takje apart om boven op de muffin te leggen). Meng de zongedroogde tomaatjes en de fijngehakte rozemarijn onder het eimengsel.

3. Vet een muffinblik in met wat olijfolie en bestuif met wat volkorenmeel. Giet er het beslag in en bak de muffins zo'n 25 minuten in de oven. Je kan ze zowel warm als koud eten.

Meer recepten vind je in ons julinummer, nu in de winkel!