Is papa een carnivoor? Verwen hem zondag met dit rijkelijke vleesgerecht

doorValérie Wautersop 06/06/2019

Zondag zetten we vaderlief in de bloemetjes. Én de liefde van de man gaat door de maag, dus verrassen we papa met een royaal bordje lamskoteletjes. Scoort gegarandeerd!

Voor 4 personen:

800 g krieltjes, in wedges gesneden
olijfolie
1 el paprikapoeder
peper
zout
500 g erwtjes, diepgevroren
10 g munt
2 el yoghurt op Griekse wijze
klont boter
12 lamskoteletten

Zo ga je aan de slag:

1. Verhit de oven voor op 180°C.
2. Leg de aardappelwedges in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 30 minuten, of tot de wedges goudbruin en krokant zijn, in de oven.
3. Overgiet de erwtjes met kokend water en laat 30 seconden staan. Giet het water af en spoel de erwtjes onder de koude kraan.
4. Mix de erwtjes samen met de munt en de yoghurt tot een smeuïge puree. Proef en kruid met peper en zout.
5. Verhit een klont boter en een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan op een hoog vuur. Leg de lamskoteletten in de pan en bak 1 minuut aan elke zijde. Schuif de pan 1 à 2 minuten in de hete oven voor saignant bakwijze. Laat het vlees, afgedekt, 5 minuten rusten.
6. Serveer de koteletjes samen met de erwtenpuree en de aardappelwedges.