Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Italiaanse aardappel-gehaktschotel voor avontuurlijke kids

doorValérie Wautersop 26/10/2017

Je hoeft je kids echt niet alleen oer-Belgische kost voor te schotelen. Meer nog: het is zelfs aangewezen om ze van jongs af aan al te laten kennismaken met buitenlandse cuisine, zo kunnen ze opgroeien tot wereldse foodies. Of ze nu zelf nieuwsgierig zijn naar meer of jij ze een klein duwtje in de rug wil geven: met deze Italiaanse gehaktschotel leer je ze al een klein culinair stapje over de landsgrenzen te zetten. Molto bene!

Dit heb je nodig:

  • 1/2 venkel, in reepjes
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 g gehakt
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 120 ml water
  • 100 ml room
  • 3 el kant-en-klare pesto
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 teentje look
  • 80 g geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij in plakjes. Kook de aardappelschijfjes
beetgaar in licht gezouten water. Giet af en meng er de pesto onder.
2. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de groenten met de geperste look beetgaar. Voeg de
tomatenpuree toe en laat enkele minuten meebakken.
3. Doe het gehakt bij de groenten en bak rul. Giet er het water en de room bij en kruid met de cayennepeper, peper en zout.
4. Schep alles in een ingevette ovenschaal, verdeel er de aardappelschijfjes over en bestrooi met de kaas.
Zet de schaal 15 minuten in de oven.