Je eet je avocado al jaren verkeerd (en zo doe je het wel juist)
Oh avocado’s, we love them: in een verse quacamole, in een lekkere salade, op een geroosterde boterham, in een soepje … de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar schep jij net zoals ons altijd het vruchtvlees eruit met een lepel? Nu blijkt dat je hem veel beter schilt, en wel om deze reden.

Wat heb je nodig?
Een avocado en een scherp koksmes.
Wat moet je doen?
Snijd de avocado in de lengte in tweeën. Draai hem een kwartslag en snijd hem opnieuw in de lengte in tweeën. Haal de kwarten eraf en verwijder de pit met je vingers. Pel nu voorzichtig met een mes de schil eraf, et voilà!
Waarom moet je hem zo snijden?
Door de schil er voorzichtig af te pellen, behoud je het meest voedzame deel van een avocado: de donkergroene laag vlak naast de schil. Dat gedeelte bevat namelijk de grootste hoeveelheid carotenoïden die ons lichaam beschermen tegen bepaalde vormen van kanker en hart- en oogziekten. Bij de scheppende methode wordt dat laagje vaak niet meegenomen waardoor je er ook de vruchten niet van plukt. Vanaf nu snijd je je avocado dus nooit meer verkeerd!