Jouw zomermenu voor de week van 11 juli

Lekker eten, dat doe je deze zomer samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw zomermenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via de link onderaan dit artikel, en je krijgt er van ons meteen al één van de recepten gratis bij. Smakelijk!

Het favoriete recept van de Goed Gevoel-redactie

Steak tartaar met zelfgemaakte frietjes en een slaatje, voor twee personen:

  • 300 gram biefstuk
  • 500 gram aardappelen
  • 1 tomaat
  • 1/2 ajuin
  • 2 eetlepels mayonnaise
  • 70 gram slamengeling
  • augurkjes en peterselie naar wens.

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en plaats een mengkom in de koelkast.
  2. Was de aardappelen en snijd in frietjes. Leg de frietjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie en peper. Meng goed zodat alle frietjes goed vermengd zijn met de olie. Zet in het midden van de oven en laat voor 15 minuten bakken. Na 10 minuten opschudden & omdraaien + de gril aanzetten. Bak verder tot de frietjes goudbruin en gaar zijn.
  3. Hak de ajuin, augurkjes en peterselie fijn. Snij de tomaat in partjes.
  4. Gebruik een vlijmscherp mes om het vlees te snijden. Snij de biefstuk eerst in fijne reepjes en daarna in kleine blokjes . Schep het fijngehakt vlees in de gekoelde kom. Meng de ui, augurkjes en peterselie onder het vlees. Breng op smaak met peper & zout. Voeg naar eigen smaak mayonnaise toe aan het geheel, en meng alles voorzichtig door elkaar.
  5. Serveer met huisgemaakte frietjes, salade en tomaat.

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Burrito met rijst, gele paprika, avocado en kruidenkaas
  2. Kipfilet met opgevulde courgette, quinoa en fetakaas
  3. Steak met zelfgemaakte frietjes, portobello-champignon en dragonmayonaise
  4. Udon noedels met gewokte groentjes in kokosmelk en visfilet

Het Plat du Jour-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Steak tartaar met zelfgemaakte frietjes en een slaatje
  2. Gevulde courgettebootjes met rijst, spek & groentjes
  3. Koude schotel met penne, tomaat, maïs, hamblokjes en kaasstaafjes

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag7 juli, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.