Jouw zomermenu voor de week van 18 juli

Lekker eten, dat doe je deze zomer samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw zomermenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via deze link, en je krijgt er van ons meteen al één van de recepten gratis bij. Smakelijk!

Het favoriete recept van de Goed Gevoel-redactie:

Penne arrabiata met mozzarella, voor twee personen:

  • 250 gram penne
  • 1 ajuin, fijngehakt
  • 100 gram selder
  • 100 gram wortel
  • 1/2 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 500 gram passata
  • 45 gram tomatenpuree
  • 2 verse tomaten, in blokjes gesneden
  • 1/4 liter groentenbouillon
  • fijngehakte basilicum, naar wens
  • 1 bol mozarella

Werkwijze:

  1. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven op de ingrediëntenlijst. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Spoel niet af onder water.
  3. Maak de arrabiatasaus: verhit een pan met wat olijfolie en bak de ajuin, selder, wortel, chilipeper en knoflook tot mooi bruin. Voeg de tomatenpassata, tomatenpuree, bouillon en wat olijfolie bij het geheel. Kruid af met peper en zout en de gehakte basilicum. Laat alles koken gedurende 8 à 10 minuten. Proef af en toe en kruid bij naar eigen smaakt.
  4. Voeg de verse tomatenblokjes toe bij het geheel en laat nog een 5-tal minuten inkoken. Indien nodig voeg je een scheutje water bij het geheel.
  5. Meng de pasta met de arrabiatasaus Laat de pasta even de saus absorberen en voeg nog wat olijfolie toe.
  6. Dresseer de borden en werk af met de mozarella. Scheur deze in stukken zoals op de foto.

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Gestoomde zalm met prei, krielpatatjes en gemengde salade
  2. Kalkoenbrochette met prinsessenbonen, spinazie & couscous
  3. Penne arrabiata met mozzarella
  4. Zomerse salade met ham, radijs, meloen, komkommer en een desembroodje

Het Plat du Jour-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Gebakken zalm met boontjes, krieltjes en een home made sausje
  2. Huisgemaakte zwitsere schijf van kippengehakt met patatjes & gestoofde wortel
  3. Schnitzels met tagliatelle in tomatensaus

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 14 juli, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.