Jouw zomermenu voor de week van 4 juli

Lekker eten, dat doe je deze zomer samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw zomermenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via de link onderaan dit artikel, en je krijgt er van ons meteen al één van de recepten gratis bij. Smakelijk!

Het favoriete recept van de Goed Gevoel-redactie

Groententaart van kruimeldeeg met tomaat, courgette & salade, voor 2 personen

  • 1 vel kruimeldeeg van 230 gram
  • 250 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1/2 knoflookteentje, fijngehakt
  • 3 tomaten, in ringen gesneden
  • 1 courgetten, in ringen gesneden
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 40 gram gemengde sla
  • fijngehakte bieslook en peterselie, naar eigen smaak

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid alles voor zoals aangegeven op de ingrediëntenlijst.
  3. Besmeer je taartvorm met boter. Druk het kruimeldeeg goed vast met je handen in de vorm en verwijder met een mes het overtollige deeg. Druk gaatjes met een vork in de bodem van de taart en plaats in de ijskast tot nodig.
  4. Neem een grote kom en meng de ricotta, eieren, bieslook, peterselie, parmezaanse kaas en knoflook. Roer goed door en kruid met peper & zout.
  5. Neem de taartvorm uit de ijskast en plaats deze op een bakplaat.
  6. Beleg het deeg met tomaat, courgette en rode ui. Giet de ricotta bovenop de groentjes en werk af met de resterende parmezaanse kaas.
  7. Plaats in de oven voor 25 ­à 35 minuten, tot mooi gebakken (duurtijd is sterk afhankelijk van het type oven).
  8. Meng de salade in een kom met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.
  9. Serveer de groententaart samen met de salade. Smakelijk!

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Varkenshaasje gewikkeld in spek met ananas, rode aardappel & rucola
  2. Spelt pasta met gerookte zalm, witte asperges en roomsaus
  3. Lamsbrochette met wilde rijst, babymaïs, paprika en lente-ui
  4. Groententaart van kruimeldeeg met tomaat, courgette & salade

Het Plat du Jour-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Licht pittige gehaktschotel met paprika- tomatensaus, witte rijst & ijsbergsalade
  2. Zuiderse rundsbrochette met krieltjes, gegrilde aubergine & rode ui
  3. Witvis met spinaziepuree en ovengebakken kerstomaten

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.