Jouw zomermenu voor de week van 8 augustus

Lekker eten, dat doe je deze zomer samen met Goed Gevoel en Foodbag. Elke week stellen wij je graag een nieuw zomermenu voor, dat niet alleen lekker, maar ook gezond én grotendeels van eigen bodem is. Bestellen kan via deze link, en je krijgt er van ons meteen al één van de recepten gratis bij. Smakelijk!

Het favoriete recept van de Goed Gevoel-redactie:

Ricottagebakje met tarwekorrels en courgettelinten voor twee personen:

  • 1 builtje tarwekorrels
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 2 x 150 gram ricotta
  • 1/2 courgette, in dunne linten gesneden
  • peterselie, naar wens
  • 10 gram koriander
  • het sap van 1/4 citroen
  • 250 gram kerstomaten, gehalveerd
  • 40 gram amandelen, grof gehakt
  • olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bereid alles voor zoals aangegeven op de ingrediëntenlijst
  3. Breng een pot met water en de bouillon aan de kook, voeg de ebly (tarwekorrels) toe en kook voor ongeveer 10 minuten.
  4. Plaats de ricotta in een ovenschaal, besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven voor 15 à 20 minuten tot het krokant is gebakken.
  5. Verhit een pan en bak de courgette in een scheutje olijfolie tot bijna gaar.
  6. Maak de koriandersaus, gebruik hiervoor een staafmixer/blender. Mix de peterselie, koriander, het citroensap en genoeg olijfolie tot een mooie dressing. Kruid goed met peper en zout.
  7. Giet de tarwekorrels af, spoel zeker niet af. Voeg hierbij de koriandersaus, kerstomaat, courgette en amandelen en roer goed door elkaar.
  8. Geniet van de ebly salade met gebakken ricotta.

Dit zit er deze week in jouw Foodbag:

Het Original-menu
Een verrassende kookbox voor vier dagen. Unieke & inspirerende recepten voor iedereen.

  1. Gegrilde steak met pepersaus en opgevulde aubergine
  2. Gemarineerde varkensspiesjes met een slaatje van rode kool en pastarijst
  3. Citroenpuree met koolvis en sinaasappel-avocadosalade
  4. Ricottagebakje met tarwekorrels en courgettelinten

Het Plat du Jour-menu
De kookbox voor drie dagen. Belgische gerechten met een twist, echt kindvriendelijk!

  1. Scampi tagliatelli met paprika, tomatenroomsaus en bieslook
  2. Quiche lorraine met ijsbergsalade
  3. Kippenchipolata met geraspte wortel, gebakken aardappel en sla

Kwam het water je al in de mond? Bestel dan snel jouw foodbag via dit bestelformulier. Bestellen kan tot donderdagmiddag 4 augustus, 12u, daarna komt het nieuwe weekmenu online. Wie via bovenstaande link bestelt krijgt bovendien exclusief als Goed Gevoel-surfer een spatelset ter waarde van €15 cadeau.