Recept van de dag: Kipspiesjes met mangosalsa
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 546 kcal
Dit heb je nodig:
- 2 kipfilets
- 2 sticks honing
- 1 el sojasaus
- 150 g jasmijnrijst
- 1 mango
- 1 sjalot
- 1 rode chilipeper
- 10 g koriander
- 1 limoen
- 1 komkommer
- 2 satéprikkers
- 1 kl mosterd
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Snij de kipfilets in blokjes. Meng de honing met de sojasaus en de mosterd in een kom. Leg hierin de kippenblokjes en laat ze kort marineren in de koelkast.
2. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
3. Snij de mango in blokjes. Snij de sjalot fijn. Halveer de rode chilipeper en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in fijne blokjes. Hak de koriander fijn. Pers het sap van de limoen. Doe alles samen in een kom, meng goed door elkaar en kruid met peper en zout.
4. Trek met een dunschiller lange linten van de komkommer en verdeel ze over de borden.
5. Rijg de kippenblokjes op de satéprikkers. Verhit een grillpan en bak de satéstokjes rondom.
6. Serveer de kipsaté's op de komkommerlinten, met de jasmijnrijst en mangosalsa erbij.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 1 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 8 juni 's middags 12 u. Levering op maandag 12 juni. Bestellen kan via deze link.