Kook jezelf uit je comfortzone met Sandra Bekkari: Pitaya Smoothie Bowl
Verandering van spijs doet gezonder eten. Daarom daagt Sandra je deze maand uit om meer variatie in je menu te brengen. Klaar voor de uitdaging? Wij geven je vandaag al een eerste recept mee.

Ingrediënten:
• 1 banaan, diepgevroren
• 1⁄2 mango, diepgevroren
• 1 pitaya, diepgevroren
• 200 g kokosyoghurt, vegan
• 1⁄2 kiwi, in halve maantjes
• 1⁄2 pitaya
• 1 passievrucht, enkel het vruchtvlees • verse munt
• 1 el kokosrasp
• 2 el granola
• 1⁄2 el gepofte quinoa
• eetbare bloemen (optioneel)
Bereiding:
1. Doe de diepgevroren banaan, mango en pitaya samen met de kokosyoghurt in een keukenrobot en mix tot een smeuïge massa.
2. Schep de bevroren smoothie over in 2 bowls en versier met kiwi, pitaya en vruchtvlees van de passievrucht. Gebruik een parisiennelepel om bolletjes uit de pitaya te maken.
3. Werk het geheel af met kokosrasp, granola, gepofte quinoa, verse munt en eventueel eetbare bloemen.
Meer verrassende recepten vind je in ons septembernummer, nu in de winkel.